november 2018: SNURK x Amsterdam UMC

Op verzoek van een van Nederlands grootste ziekenhuizen, het Amsterdam UMC, mochten wij -SNURK- een nieuw patiënten dekbed ontwikkelen. Wat een eer! We stopten er al onze liefde en creativiteit in en bedachten iets waarmee het nieuwe dekbed op meer dan 1 manier warmte geeft aan de patiënt. We zijn hartstikke trots op het resultaat. Bekijk hier de video voor het verhaal achter het nieuwe ziekenhuis dekbed, dat trouwens ook in onze eigen collectie verkrijgbaar is.

1.000 origami kraanvogels vouwen voor voorspoed 
Volgens een Japanse traditie brengt het vouwen van 1.000 papieren kraanvogels geluk en gezondheid. Deze eeuwenoude traditie vormde de inspiratie voor de print op het nieuwe dekbed. We vroegen de medewerkers van het ziekenhuis om echt 1.000 vogels te vouwen voor hun patiënten. Het idee werd enthousiast ontvangen. Verpleegkundigen, schoonmakers, artsen en vele andere medewerkers vouwden mee. Een greep uit deze berg vogels is uiteindelijk als fotoprint op het dekbed terechtgekomen. Het ziekenhuis laat elke patiënt bovendien lezen over het verhaal achter het dekbed door middel van een welkomstbrief op elk bed.

Vanaf deze week slapen Amsterdam UMC-patiënten dus onder een SNURK. Maar je hoeft gelukkig niet in het ziekenhuis terecht te komen om onder deze print te kunnen slapen, want hij is ook opgenomen in onze eigen collectie. Per verkocht Crane Birds dekbedovertrek gaat bovendien 1 Euro naar het Cancer Center Amsterdam, waar onderzoek naar kanker wordt gedaan om tot nieuwe medicijnen en betere behandelmethoden te komen. Het dekbedovertrek is er in alle maten en hier te bestellen.


Als eerste op de hoogte van onze nieuwe collectie, sale, limited editions en kortingsacties

Je inschrijven voor de SNURK nieuwsbrief is de moeite waard.