Pers en beeldbank

Alle SNURK-beelden, oude en nieuwste, vind je in onze beeldbank. Klik hieronder:

 

 

 

-    P   E   R   S   B   E   R   I   C   H   T  -

  

Augustus 2018, AMSTERDAM - Nieuwe wintercollectie Horizontal Wear van SNURK
Ook deze winter brengt SNURK weer een heerlijke collectie Horizontal Wear om de kunst van het nietsdoen uitgebreid in te vieren. Vanaf de eerste week van augustus is de nieuwe collectie verkrijgbaar via www.snurk.nl.

Zoals men van SNURK gewend is, staan opvallende fotoprints centraal. En daarbij beperken de ontwerpers zich niet tot één thema, maar maken ze een reeks uiteenlopende designs die geschikt zijn voor het hele gezin. Want SNURK vindt dat elke print geschikt moet zijn voor elke leeftijd, maat of geslacht. Dus zijn bij SNURK de kleinste baby kruippakjes tot en met de dames en heren truien voorzien van dezelfde prints. Precies, je kan dus naar hartenlust twinnen.

Horizontal Wear van SNURK wordt gemaakt van zachte biologische stretch katoen. De stoffen worden geweven en bedrukt volgens de GOTS-normen, de strengste regels voor biologisch katoen. Alle SNURK-producten worden mens- en planeet vriendelijk geproduceerd in Portugal.

Banana Grey
Zo eenvoudig kan het soms zijn. SNURK nam een tros bananen en strooide deze over een lichtgrijze jogging stof. Na een stevige workout is dit de outfit en het fruit om mee te herstellen.

   
 
Knitted Flowers
SNURK wilde graag een zachte en warme print ontwerpen, die tegelijkertijd zonnig en fris was. Dus begonnen ze wilde bloemen, klavertjes en kersen te breien (met behulp van handwerk-goeroe Twirre van Kraaijenoord). Daarna fotografeerden SNURK ze verspreid op een grijze wollen deken en drukte ze het beeld digitaal op mooi katoen in Portugal. Dit is het scherp ogende resultaat dat heerlijk zacht aanvoelt op je huid. Fijne winter allemaal!
 
   
 
Crazy Cat Eyes
De samenwerking tussen SNURK en de schele Instagram kat @kedialos (ja, zijn ogen zijn echt zo!) leverde deze prettig gestoorde funky print op.
 
   
 
Paper Jungle
Deze camouflage print is een handwerk print van SNURK, die letterlijk uit meerdere lagen bestaat. Tussen de verschillende uitgeknipte lagen groene kartonpapier zit diepteverschil wat terug te zien is in de fotoprint. Bovendien zitten er zwarte papieren panters tussen verstopt. Gevaarlijk mooi voor jong en oud. 
 
   
 
PomPom
Ook de PomPom print werd door de SNURKers zelf met de hand gemaakt van wol. Waarbij de kleur inspiratie kwam van de groenblauwe en roest roze tinten in olievlekken.
 
   
 
Rockets & Peacock Fur
SNURK is ondertussen ook de wereld van 3D animaties ingedoken. Hetgeen de ontwerpers de mogelijkheid geeft om fotowerkelijkheid en fantasie met elkaar te combineren. De bontprint Peacock Fur en de raketten print zijn hier de eerste mooie resultaten van.
 
   
   
 
Whale by The Dybdahl
Voor deze print werkte SNURK samen met The Dybdahl co. Opgericht door Henrik Dybdahl. Hij brengt oude beelden, gevonden in zeldzame boeken en verborgen in bibliotheken, galerijen, archieven en musea, weer tot leven. Zijn hele collectie is geweldig, maar deze potvis in lijntekening sprong er voor SNURK tussenuit. Dus nu zwemt hij met een glimlach rond op Horizontal Wear.
 
   
 
Rooster
Kuu-ke-le-luun je niet uit bed komen in de ochtend? In de SNURK Rooster print zie je er anders wel uit als een vroege vogel.
 
      
 
Twirre Burgundy Red & Twirre Steel Grey
De ontwerpers van SNURK leggen zich toe op het ontwikkelen van de meest originele prints van een zo hoog mogelijke kwaliteit. En indien nodig maken de SNURKers zelf het onderwerp van hun fotoprint. Zoals met de grove breiprint 'Twirre' waarbij ze zelf in de weer gingen (met hulp van handwerk-goeroe Twirre van Kraaijenoord) met bezemstelen en armdikke strengen lont wol van Texelse schapen. Vervolgens fotograferen ze het resultaat en dat vormde de basis van deze print.
 
      
 
Uiteindelijk worden alle SNURK prints digitaal gedrukt in Portugal op fijne biologisch stretchkatoen voor een prachtig en super comfortabel eindresultaat.

Over SNURK

SNURK For Horizontal Living, maakt sinds 2007 van slapen en bankhangen graag een feestje. Met beddengoed en loungekleding (Horizontal Wear) voor het hele gezin. De bijzondere fotoprints, waar het internationaal groeiende label om bekend staat, zijn stuk voor stuk 'homemade'. Van het bedenken van het idee, tot het maken van de print (bijvoorbeeld: bloemen breien), tot het fotograferen ervan en het drukken in Portugal, een klein, hecht team van SNURKERS doet het allemaal zelf. SNURK werkt met kwalitatieve katoen (o.a. GOTS bio-katoen, Oeko-Tex gecertificeerd) en de collecties worden zo mens en planeet vriendelijk mogelijk geproduceerd in Portugal. 

Nooit meer SNURK-nieuws missen? Volg ons op FacebookTwitter en Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Benieuwd naar meer informatie over de huidige SNURK-collectie? Blader door onze catalogus:     

 

Als eerste op de hoogte van onze nieuwe collectie, sale, limited editions en kortingsacties

Je inschrijven voor de SNURK nieuwsbrief is de moeite waard.