Wereldwijde verzending Gratis retourneren Veilig betalen

Horizontal Living: spontane gezelligheid

banner_image

Lindsay (23) werkt op een woongroep voor verstandelijk gehandicapten. Ze deelt een (studenten)huis in het centrum van Den Bosch met negen andere vrouwen.

banner_image

“Alleen wonen lijkt me zo ongezellig. Dan kom je thuis uit je werk en is er niemand om mee te kletsen. Hier kan ik altijd nog even bij iemand aankloppen. Soms drink ik na mijn avonddienst nog een wijntje op het dakterras met mijn huisge- noot die in de horeca werkt. Niet alle huisgenoten kunnen dat waarderen, maar ik hou wel van die spontane gezelligheid.

banner_image

Laatst hadden we op maandagavond ineens zin om iets te gaan doen, met een paar huisgenoten. Bowlen, dat leek ons een goed idee. Bleken alle bowlingbanen in Den Bosch, gek genoeg, volgeboekt te zijn. Dus wij om tien uur met z’n drieën in de auto naar Oss, waar nog wel een bowlingbaan vrij was. Top avond.

banner_image

En één keer heb ik met twee huisgenoten in een dronken bui een feest aangemaakt op Facebook. Hadden we 70 man uitge- nodigd voor een feestje op ons dakterras. Niet echt rekening houdend de grootte van dat dakterras en met de rest van de huisgenoten. Of met het feit dat het best koud kan zijn in september. Twee weken van tevoren begonnen we pas met de voorbereidingen en raakten we een beetje in paniek. Maar toen het eenmaal zover was, hadden we via via discolampen, geluidsboxen en partytenten geregeld en kwamen er dertig mensen, die allemaal wel iets te drinken meenamen. Het feest, onder het motto “liever te dik in de kist dan weer een huisfeestje gemist”, was een groot succes. Tot ik moest kotsen voor de voordeur en mijn zusje het, onder toezicht van een agent die daar ineens stond, op moest ruimen.

banner_image

Maar goed, dat soort avonden zijn een uitzondering. Over het algemeen werken we of studeren we en zodra we thuis- komen gaan de bh’s uit en de pyjama’s aan en kruipen we met een kop thee op de bank. Samen of alleen. Met of zonder vriendje. Maar net waar we zin in hebben.”

banner_image

Modellen: Lindsay, Stefanie, Camiel, Simone, Cynthia, Anke en Louise
Fotografie: Anke Leunissen
Tekst: Carolien Dircken