Homemade Prints

Er schuilt een heel proces achter het maken van een SNURK print. Wat veel mensen niet weten, is dat we ze zelf bedenken en daarna regelen, breien, vouwen of plakken om het resultaat daarna ook zelf te fotograferen. Hier zie je de ‘making of’ beelden van een paar SNURK-klassiekers.

Knitted Flowers

      
 
       

Bij SNURK hebben we een voorliefde voor handwerk in onze prints. Daarom breiden we samen met handwerk-goeroe Twirre van Kraaijenoord wilde bloemen, klavertjes en kersen. Daarna fotografeerden we deze en verspreiden we ze digitaal op een grijze wollen deken. De print wordt in Portugal digitaal op mooi katoen gedrukt, wat zorgt voor een scherp ogend resultaat dat heerlijk zacht aanvoelt op je huid.
   
Fairy

      
 
                   

Als dromen over fantasiefiguren gaan, is er meer creativiteit nodig om dicht bij de werkelijkheid te komen. De Fairy print werd geboren uit onderzoek. Het waren de bloemenkinderen van Cicely Mary Barker uit 1923 die de ontwerpers van SNURK inspireerden. Uiteindelijk creëerden we een gevleugeld wezentje met een jurk gemaakt van twee echte bloemen.
 
Ballerina
 
banner_image   banner_image   banner_image   

banner_image   banner_image      

Voor het Ballerina dekbedovertrek werkten we samen met Het Nationale Ballet. Zij leenden ons niet alleen een van hun handgemaakte tutu’s, maar ook een professionele ballerina om erin te poseren. Als je je realiseert dat Het Nationale Ballet tot de top 3 gezelschappen van de wereld behoort, maakt dat deze print nog specialer. Als ballet je droom is, is dit je dekbed. 

Mermaid

    

    

Hoe fotografeer je een zeemeermin, als we allemaal weten hoe verlegen ze zijn? Daarom moesten we voor het Mermaid beddengoed een echte vissenstaart fotograferen. Via internet bestelden we een trouwjurk, knipten daar de rok van af en bedekte het bustier met de hand met parels. Onze beeldbewerker Theo van der Laan combineerde dit samen tot een magische zeemeermin waarvan alle vissen zullen zeggen: wat een spetter!

PomPom

    

     

Ook deze print maakte SNURK van begin tot eind zelf. Zelfs de wol die we gebruikten is met de hand geschilderd, om zo de juiste mix van kleuren te krijgen. En we hebben ook voor deze print het handwerktalent van Twirre van Kraaijenoord ingeschakeld. Zij creëerden deze prachtige pompons, waarvan de kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van olievlekken. Na al die moeite is het meer dan logisch om ze digitaal te printen op mooi, zacht katoen uit Portugal.

 

 

 

 

Als eerste op de hoogte van onze nieuwe collectie, sale, limited editions en kortingsacties

Je inschrijven voor de SNURK nieuwsbrief is de moeite waard.