Het Katoen van Snurk

Alles van SNURK wordt gemaakt in Portugal in goede werkomstandigheden (geen kinderarbeid) en we beschouwen onszelf een mens- en planeet vriendelijk merk. Zo is ons 100% katoenen beddengoed, Oeko-Tex gecertificeerd. In 't kort: het is vrij van giftige substanties en wordt water besparend geproduceerd. Daarnaast wordt onze Horizontal Wear gemaakt van biologisch katoen. De bio-katoen jersey waarmee we werken is GOTS gecertificeerd. De 'Global Organic Textile Standard' is wereldwijd de meest toonaangevende textielverwerkingsnorm voor biologische vezels. Fairtrade produceren in Europa met homemade prints en hoogwaardige katoen & bio-katoen maakt dat onze prijs iets hoger ligt dan gemiddeld. Maar je koopt wel een kwalitatief duurzaam en eerlijk product, dat met liefde & plezier voor je ontworpen en vervaardigd is. Dat slaapt wel zo lekker!

Lees meer over de certificeringen op www.global-standard.org en www.oeko-tex.com.

                                                                  

SNURK-beddengoed - perkal katoen

Ons beddengoed wordt gemaakt van 100% katoen. Maar katoen bestaat in vele soorten en kwaliteiten. SNURK gebruikt uitsluitend perkal en perkaline katoen, afhankelijk van de print. Dat betekent dat er minimaal 144 counts per inch zijn verwerkt (bij perkal min. 200 counts). Dat wijst op een weefdichtheid die hoger ligt dan bij gemiddeld beddengoed katoen (100 counts). SNURK-katoen is dan ook duurzamer, zachter en soepeler. Bij het maken van ons katoen kammen we bovendien de garens. Om onzuiverheden en pluisjes (peeling) te voorkomen. SNURK-katoen krijgt bovendien een speciale een anti-krimp behandeling. Zodat ook na wassen je beddengoed nog steeds om je dekbed past. Ons beddengoed mag ook gewoon in droger trouwens. Maar je houdt de print wel langer mooi wanneer je dit binnenste buiten doet.

 

SNURK-beddengoed - flanel katoen

Wie er één keer onder geslapen heeft, wil vaak niet anders meer: een SNURK-dekbedovertrek van 100% flanel katoen. Toch kennen veel mensen (ons) flanel nog niet. Een kleine uitleg: flanel is een katoensoort met een andere weeftechniek dan normaal katoen. Het is gemaakt van los gesponnen garen, geweven in een keperbinding. Daarnaast is flanel licht geruwd waardoor er een donsachtig laagje ontstaat. Dit laagje zorgt ervoor dat het materiaal heerlijk zacht aanvoelt en extra warmte biedt. Het geheim van ons flanel zit 'm in het feit dat wij de stof tweezijdig laten ruwen, dubbel zo zacht en warm dus! Flanel beddengoed is dan ook perfect voor de koude wintermaanden. Wist je trouwens dat alle SNURK-dekbedovertrekken zijn voorzien van een extra lange instopstrook? De volwassen designs zijn zelfs 260 cm lang in totaal. Dat is een 40 cm lange instopstrook! Ideaal als je een dik matras hebt (boxspring) of graag verzekerd bent van warme voeten.

 

SNURK-kleding - jersey katoen

Horizontal Wear van SNURK wordt gemaakt van zachte biologische stretchkatoen. Onze truien en broeken zijn gemaakt van 97% bio-katoen en 3% elastaan. Onze T-shirts, tops en leggings van 95% bio-katoen en 5% elastaan. De stof die we gebruiken voor de truien en broeken is bewust iets dikker dan die van een standaard pyjama, maar weer wat lichter dan een joggingpak. Aan jou de keus dus of je onze kleding in bed, op de bank of naar de sportschool draagt. De stoffen worden geweven en bedrukt in Portugal volgens de GOTS-normen.
Klik op de afbeelding voor het gehele certificaat.

Hoe we produceren

SNURK wordt ontworpen in Amsterdam en geproduceerd in de omgeving van Porto in Portugal. Daar werken we nauw samen met een aantal vaste, relatief kleine fabrieken en confectie centra. Gemiddeld 4 x per jaar bezoeken we deze plekken. Dat waarborgt de kwaliteit van de prints en onze zakenrelaties. We geloven in gedeelde verantwoordelijkheid en ja, we zitten er ook gewoon graag bovenop wanneer een ontwerp voor het eerst gedrukt wordt ('misschien moet 'ie nog een tikkeltje meer rood?'). We drukken zowel zeefdruk als digitaal. Dat laten we afhangen van de print en wat deze 'nodig heeft' volgens ons. Alle Horizontal Wear wordt overigens altijd digitaal bedrukt. Onze partners waarderen onze betrokkenheid, omdat zij op hun beurt trots in hun werk leggen en dat graag met ons delen. Hieronder enkele beelden:

 
 
 
 
 
 
Het volledige SNURK-team samen (Amsterdam & Porto) tijdens ons 10-jarig jubileumfeest, in juli 2017.
 
 

Als eerste op de hoogte van onze nieuwe collectie, sale, limited editions en kortingsacties

Je inschrijven voor de SNURK nieuwsbrief is de moeite waard.