snurk helpt nederlandse zwerfjongeren

Ook op kleine schaal kun je een verschil maken. En wij proberen ons steentje bij te dragen. Daarom gaat een groot deel van de opbrengst van dekbedovertrek Le-Clochard en hoeslaken Le-Trottoir naar Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN). Met de inkomsten worden woonprojecten ondersteund, waar begeleiding naar werk of een opleiding voorop staat. Tot op heden (updated: maart 2019) hebben we al meer dan €88.500 aan de zwerfjongeren opvang mogen doneren en een nieuw tienermoederhuis in Enschede gemeubileerd. Lees meer over zwerfjongeren in Nederland op de website van SZN: www.zwerfjongeren.nl

Shop dekbedovertrek: Le-Clochard
Shop hoeslaken: Le-Trottoir

 
 
 

WAT DOET STICHTING ZWERFJONGEREN NEDERLAND?

De meeste mensen weten wel dat er in ons land volwassen zwervers zijn. Maar er zwerven helaas ook veel jongeren op straat. Schattingen van het ministerie van VWS en de Rekenkamer wijzen op minimaal 5000 dak- en thuisloze jongeren. En er is te weinig opvang: voor slechts een op de tien. Bovendien is de hulp te versnipperd. Zo dreigen deze jonge mensen tussen wal en schip te vallen. 

Zwerfjongeren hebben vaak veel meegemaakt en zitten op meerdere manieren in de problemen. Ze hebben, naast onderdak en eten, deskundige begeleiding nodig. Als ze eenmaal in een pension zitten en op verhaal gekomen zijn, wordt gewerkt aan een zelfstandig bestaan: het afmaken van een opleiding of het zoeken van een baan. 

SZN hoopt door middel van dit dekbedovertrek aandacht en fondsen te verwerven voor dak- en thuisloze jongeren. Want nog steeds reageren veel mensen verbaasd, bijna ongelovig als ze horen dat er in Nederland dak- en thuisloze jongeren zijn. Met dit beddengoed help je dan ook een jonge, kleine stichting die jouw steun hard kan gebruiken. 

Als eerste op de hoogte van onze nieuwe collectie, sale, limited editions en kortingsacties

Je inschrijven voor de SNURK nieuwsbrief is de moeite waard.