Onze nieuwe beddengoed verpakking!

Onze nieuwe beddengoed verpakking!

Onze nieuwe beddengoedverpakking! - ontworpen door Studio Kluif (studiokluif.nl)

Op naar een plasticvrije wereld. Bij SNURK zijn we altijd bezig hoe we onze impact op het milieu tot het minimum kunnen beperken. Door o.a. alleen met GOTS gecertificeerd biologisch katoen te werken en resten vernietiging tegen te gaan met onze Limited Waste Editions.
Dit jaar wilden we onze afhankelijkheid van plastic verpakkingen drastisch terugdringen.

We schakelden hiervoor de hulp in van de gerenommeerde designers van Studio Kluif (studiokluif.nl). Dat bleek een goede beslissing, want wat zijn we trots en blij met onze nieuwe beddengoed verpakking! 
Studio Kluif bewijst met deze verpakking dat duurzaamheid en super mooi design gewoon hand in hand gaan.

Precies waar SNURK zelf ook voor staat. Door het gebruik van onbehandeld karton als huls om ons beddengoed heen, vermindert ons totale verbruik van plastic met bijna 50%!

Er zitten namelijk wel nog steeds plastic zakjes om onze kleding heen, maar ook hierin hebben we weer een stap gemaakt: voortaan alleen nog gerecyclede plastic zakjes om SNURK kleding.
Ons doel is natuurlijk 100% plastic vrij zijn, maar zover is het nog niet. Want ook onze producenten en jullie, de klanten, moeten er klaar voor zijn. Sommigen ervaren het verdwijnen van de plastic zak om ons beddengoed misschien als onpraktisch of onhygiënisch.
Dat klopt ook: niks werkt zo goed als plastic. Maar we zullen hier en daar een stapje terug moeten doen in gemak en gewoontes om elkaar een gezonde toekomst te garanderen. Wij gaan ervoor! Onze nieuwe kartonnen beddengoed verpakking is sinds dit seizoen in omloop, maar nog lang niet al onze dekbedovertrekken zijn al 'om'. Dit gebeurd gefaseerd. Het kan dus voorkomen dat je bij aankoop van een SNURK dekbedovertrek nog een oude plastic verpakking ontvangt.
Maar weet dus, we gaan snel van A naar Beter!

1 comment

Hélène Kleyssen

Zeer goed bezig, hier moeten we allemaal naar toe.
Maar SNURK is hier al lang mee begonnen.
En er nog steeds mee bezig.
Kunnen velen nog een poepie aan ruiken.
Overal goed in WILLEN zijn is de gedachte van Snurk.
Kwaliteit, design service , duurzaam
Kan er zo nog een paar opnoemen.
En Kwaliteit TOP TOP bezig.!!!

Leave a comment